Illegaal feest beëindigd in Sint-Maartensdijk

Sint Maartensdijk – De politie heeft zondagochtend 19 juli in het buitengebied aan de Gemaalweg een illegaal feest beëindigd. De circa 150 aanwezigen zijn na aankomst van de agenten vertrokken.

Er werd vanochtend melding gemaakt van geluidsoverlast. Agenten zijn direct poolshoogte gaan nemen en zijn in gesprek gegaan. In eerste instantie vertrok een derde van de aanwezigen, maar de anderen wilden niet weggaan. Vervolgens is er opgeschaald om aan het geheel een einde te maken. Er kwamen onder meer hondeneenheden, de politiehelikopter, de Koninklijke Marechaussee en bijstand van de Landelijke Eenheid en Rotterdam. Het werd de aanwezigen duidelijk dat er ingegrepen zou gaan worden en ze begonnen op te ruimen. Tegen tien uur werd een linie gevormd door de politie en om 10.30 was iedereen vertrokken. Het terrein heeft men netjes opgeruimd. Er werd geen geweld gebruikt.

Op meerdere plaatsen in Nederland moest er een einde gemaakt worden aan grote illegale feesten. Lees ook:

Politie beëindigd groot feest met 130 tot 150 jeugdigen. Politievoertuig in brand gestoken

Politie beëindigt groot illegaal feest in buitengebied