Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

 

Yerseke – Omstreeks 00.30 uur in de nacht van maandag op dinsdag is een 42-jarige inwoner van Yerseke aangehouden door de politie, omdat hij teveel gedronken zou hebben en toch in zijn auto reed.

Even tevoren reden agenten achter de man toen zij besloten om hem te controleren. In de Doctor van Rooijenstraat in Yerseke stopte de man en stapte uit zijn auto. Agenten hebben toen een blaastest bij de man afgenomen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Het apparaat gaf namelijk een F-indicatie aan toen de man er in blies.

Ademanalyse

De Yersenaar is overgebracht naar het politiebureau in Goes waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De ademanalyse gaf aan dat hij bijna drie keer teveel had gedronken en dus moest de man zijn rijbewijs inleveren. Toen kwam de aap uit de mouw. Het rijbewijs van de man was al sinds 2014 ongeldig verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, zowel voor het feit dat hij onder invloed een auto bestuurde als voor het feit dat hij in zijn auto reed met een ongeldig verklaard rijbewijs.